

Cícer je potravina plná vlákniny a železa, preto sa odporúča zaradiť do jedálnička. Jedným z rýchlych a jednoduchých spôsobov jeho prípravy je polievka. Ak máte dostatok času môžete použiť suchý cícer, ktorý si môžete dopredu namočiť do vody na pár hodín pokiaľ sa však rozhodnete robiť polievku na poslednú chvíľu dobre poslúži cícer v konzerve.
Ingrediencie:
- 400 g suchého cíceru alebo 2 konzervy zaváraného,
- 1 cibuľa,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 4 kusov mrkvy,
- 2 PL olivového oleja,
- 1 ČL kurkuma
- 1/2 čierne korenie
- zeleninový vývar/ voda
- soľ
Zľahka si opečieme cibuľku na olivovom oleji. Pridáme kurkumu, čierne korenie. Keď je cibuľka dozlata pridáme nakrájanú mrkvu, miešame 2-3 minútky a zalejeme zeleninovým vývarom alebo vodou.
Keď bude mrkva z časti uvarená hrnca pridáme do hrnca cícer a dovaríme. 1/3 hustej hmoty polievky (cícer, mrkva) si vyberieme bokom a zvyšnú polievku rozmixujeme do hladka, následne do nej pridáme hustú časť. Ak chcete iba krém, môžete rozmixovať celú polievku
Želáme dobrú chuť!